news-13082024-012347

Träning och inomhuscykling klasser för vuxna och ungdomar i Kuusamo – Börjar 26/8/2024

Från och med den 26 augusti 2024 kommer motions- och inomhuscykelklasser för vuxna och ungdomar att börja på motionscentret.

Här är schemat för gruppträning för vuxna och ungdomar som börjar den 26 augusti 2024:

– Måndag kl. 17.45 – Styrketräning med Annemari
– Måndag kl. 18.30 – Inomhuscykling med Saija (anmäl dig här)
– Tisdag kl. 11.00 – Styrketräning med Annemari (börjar 10.9.)
– Tisdag kl. 19.00 – Bodybalance med Tiina (börjar 3.9., ingen klass den 17.9.)
– Onsdag kl. 17.00 – Startgrupp för träning med Rosa (45 min, börjar 4.9.)
– Onsdag kl. 18.10 – Circuit-styrketräning med Rosa (rekommenderas även för män, börjar 4.9.)
– Torsdag kl. 16.45 – Latinmix med Saija (dansbaserad klass)
– Torsdag kl. 18.00 – Bodypump med Virpi (rekommenderas även för män)
– Torsdag kl. 19.15 – Aquazumba med Virpi (45 min)

Eventuella inställda klasser kommer att uppdateras på denna sida. Vi förbehåller oss rätten att ändra veckoschemat.

För att delta i inomhuscyklingen, vänligen boka din plats genom länken ovan. Om du inte kan delta måste du avboka din plats före kl. 12.00. För utebliven avbokning debiteras ordinarie lektionsavgift.

Andra klasser kräver ingen anmälan. Avgifter för klasserna betalas i motionscentrets kassa, där du också kan köpa klippkort för lektionerna. Ungdomar kan använda det förmånliga Actionpasset som betalning för klasserna.

Klasserna kommer att hållas i del 4 av idrottshallen och cykelklasserna kommer att hållas i cykelsalen i foajén. Om du är sjuk, vänligen stanna hemma och vila.

För de äldre erbjuds också lättare träningsgrupper. Vi förbehåller oss rätten att ändra veckoschemat.

VIRTUALCYKELKLASSER

– För att delta i Virtualspin-klasser kan du använda enkelbiljett, klippkort, säsongskort, seniorpass, actionpass, och kombinera även besöket med användningen av gymmet och simhallen (1,5 timmars besökstid).
– Inga förhandsanmälningar krävs för klasserna, platser fylls i turordning, 19 cyklar tillgängliga.
– Vid andra tillfällen kan du starta programmet själv från pekskärmen i salen. Det finns olika längder på programmen, 30 min, 45 min och 55 min. Totalt finns cirka 50 program.

Priser:

– Gymklasser, aquazumba: 5,80€/vuxen och 4,60€/student, pensionär
– Klippkort och actionpass accepteras som betalning.
– För att delta i Virtualcykling kan du använda säsongskort, klippkort, senior- och actionpass eller enkelbiljett och du kan kombinera besöket med simhallen/gymmet.
– Säsongskort inkluderar inte gruppträningsklasser.

Beskrivningar av klasserna:

– LATINMIX är en enkel, rolig och effektiv dansbaserad gruppträningsklass där du svettas, tränar och vårdar kroppen till latinska rytmer. Varaktighet 55 min.
– STARTGRUPPEN FÖR TRÄNING är perfekt för nybörjare. Temat och träningen varierar under klassen och utmanar styrka, snabbhet, kroppskontroll och uthållighet. Utmana dig själv och njut av träningens positiva känsla med låg tröskel!
– CIRCUIT-träning passar både nybörjare och mer erfarna atleter. Utmana hela kroppen med en varierad och mångsidig träning!
– AQUAZUMBA är en fartfylld vattengympaklass med dansinslag i den grunda änden av poolen. Musik med snabb takt sätter tonen för klassen. Varaktighet 45 min.
– BODYBALANCE® kombinerar yoga, Tai Chi och Pilates. Det ökar ledens rörlighet, främjar cirkulationen och ökar muskelstyrkan samtidigt som kalorier förbränns. Den lugna delen av klassen främjar välbefinnande och sinnesfrid. Klassen innehåller olika övningar för rörlighet, balans och kroppskontroll som utförs i takt med dynamisk musik.
– BODYPUMP® är en styrketräningsklass där hela kroppen tränas med stänger och viktskivor. Klassen ökar din muskeluthållighet genom att utföra många repetitioner för samma muskelgrupp. Varaktighet 55 min.
– I STYRKETRÄNNINGSKLASSEN tränar vi hela kroppen med stärkande övningar med olika redskap. Klassen inleds med en kort uppvärmning. Klassen passar alla. Varaktighet 55 min.

Genom att delta i dessa klasser kan både vuxna och ungdomar i Kuusamo njuta av en hälsosam och aktiv livsstil. Träning och motion är avgörande för att bibehålla en god hälsa och välbefinnande. Ta chansen att delta i några av dessa klasser och upplev fördelarna med regelbunden träning för kroppen och sinnet. Kom ihåg att anpassa träningen efter din egen förmåga och njut av den positiva effekten den har på din hälsa och livskvalitet.