news-14082024-114640

Renoveringen av lekplatserna i Klaukkalas Seurantie och Loutinpuisto i Kirkonkylä påbörjas

Nurmijärven kirkonkylän Loutinpuiston (Pinomäenkuja 12) och Klaukkalan Seurantien leikkipuiston (Seurantie 5b) renoveringar kommer att påbörjas under vecka 33. Renoveringen kommer att inledas med flyttning av lekredskap. Den faktiska renoveringen kommer att påbörjas nästa vecka, vecka 34 (19-23 augusti).
Parkerna kommer att hållas öppna så mycket som möjligt under renoveringen. Byggarbetsplatsen kommer att tydligt avgränsas från den öppna lekplatsen. Användarna av parken uppmanas att vara extra försiktiga när de rör sig i närheten av byggarbetsplatsen. Anvisningar om byggarbetsplatsen och parkens användning kommer att ges tydligt på plats.
Under renoveringen kommer det att installeras nya lekredskap, sittgrupper med tak och planteringar i parkerna.
Kommunens grönområdesenhet ber om ursäkt för eventuella begränsningar som renoveringsarbetena kan medföra och tackar för tålamodet.

Renovering och utveckling av lekplatser

Renoveringen och utvecklingen av lekplatser är en viktig del av att skapa attraktiva och säkra miljöer för barn att leka och växa i. Genom att lägga till nya lekredskap, sittgrupper och planteringar skapas en mer stimulerande och trivsam miljö för barnen att utforska och ha roligt i. Renoveringen av lekplatserna i Klaukkalas Seurantie och Loutinpuisto i Kirkonkylä är ett steg mot att förbättra lekmiljön för barnen i området.

Säkerhet och tillgänglighet

Säkerheten och tillgängligheten är viktiga faktorer som beaktas vid renoveringen av lekplatserna. Genom att installera säkra och hållbara lekredskap samt skapa en tillgänglig miljö för alla barn, oavsett eventuella funktionsnedsättningar, kan lekplatserna bli en plats där alla barn kan leka och ha kul tillsammans. Genom att ha tydliga anvisningar för användningen av lekplatserna och se till att byggarbetsplatsen är säkert avgränsad kan man säkerställa att renoveringsarbetet genomförs på ett tryggt och effektivt sätt.

Samhällets engagemang och stöd

Renoveringen av lekplatserna i Klaukkalas Seurantie och Loutinpuisto i Kirkonkylä är ett exempel på samhällets engagemang och stöd för att skapa en bättre och mer inkluderande miljö för barnen i området. Genom att samarbeta med kommunen och andra intressenter kan man arbeta tillsammans för att förbättra lekmiljön och främja barns hälsa och välbefinnande. Genom att visa sitt stöd och uppskattning för renoveringsarbetet kan samhället bidra till att skapa en trygg och attraktiv miljö för barnen att leka i.