news-15082024-201033

Tycker du om att hålla dig aktiv och i form även som senior? Då har vi goda nyheter för dig! Seniorgrupper börjar den 9 september 2024 i Kuusamo, och anmälan till gymgrupper har öppnats. Det är en fantastisk möjlighet för äldre att delta i olika träningsaktiviteter och främja sin hälsa och välbefinnande.

Senioriliikuntaryhmät och deras fördelar

Seniorpasset erbjuder en rad förmåner för de som vill delta i seniorgrupperna. Det inkluderar tillgång till simhallen för vattenjogging och vattengympa, användning av gymmet med instruktioner, samt deltagande i de olika ledda träningsgrupper som erbjuds av motionscentret. Du kan köpa passet för endast 36,70 € vid motionscentrets kassa. För nya kunder tillkommer en avgift på 7,30 € för en återanvändbar accesskort. Passet är giltigt i ett år från inköpsdatumet.

Seniorgrupperna för hösten 2024 kommer att börja den 9 september. Du behöver inte anmäla dig till grupperna i förväg. Salträningarna kommer att hållas i del 4 av idrottshallen. Du kan delta med ditt seniorpass eller genom att betala en enstaka avgift.

Träningschema för seniorgrupperna

Här är en översikt över de olika träningspassen som erbjuds under veckan:

– Måndag kl. 13.15: Linedansgymnastik (45 min)
– Måndag kl. 14.30: Vattengympa (30 min)
– Tisdag kl. 11.00: Styrketräning (55 min)
– Onsdag kl. 12.30: Balans- och styrketräning (45 min)
– Onsdag kl. 14.30: Vattengympa (30 min)
– Onsdag kl. 19.30: Herrarnas vattengympa (30 min)
– Torsdag kl. 12.15: Stolgympa (40 min)
– Fredag kl. 8.00: Vattengympa (30 min)
– Fredag kl. 10.10: Styrketräning (45 min)
– Fredag kl. 11.00: Kroppskontroll/stretching (45 min)

Kuntosaliryhmät för seniorer

För de som föredrar styrketräning i gymmet, erbjuds gymgrupper på senioravdelningen från den 9 september till den 29 november 2024. Grupperna hålls varje vardag med upp till 11 grupper och rymmer cirka 110 deltagare per säsong. Anmäl dig genom att klicka på länken och vi kommer att placera dig i en grupp under augusti. Träningsinstruktörerna kommer att kontakta dig för att meddela vilken grupp du har blivit tilldelad. Du måste ha ett giltigt seniorpass för att delta i grupperna.

Lentopalloryhmät för seniorer

För de som gillar volleyboll erbjuds omorganiserade grupper för hösten 2024. Du kan delta i volleybollgrupperna med ditt seniorpass eller genom att betala en säsongsavgift på 12 € för höst- eller vårsäsongen, eller 24 € för hela säsongen. Det är en utmärkt möjlighet att träna och ha roligt tillsammans med andra.

Priser och betalningsalternativ

För seniorpasset, som är tillgängligt för personer över 65 år, kostar det 36,70 € per år plus en accesskortavgift på 7,30 €. Accesskortet kan laddas om vid behov. För enstaka träningssessioner kostar gymträning 4,60 € per gång och vattengympa 4,60 € per gång. Du kan också köpa klippkort för att delta i flera träningspass.

Ta chansen att vara aktiv och främja din hälsa genom att delta i seniorgrupperna och gymträningarna i Kuusamo. Varje pass är utformat för att passa olika behov och träningsnivåer, och du kommer att ha professionell vägledning för att maximera dina träningsresultat. Anmäl dig redan idag och upplev fördelarna med att hålla dig i form och socialt aktiv som senior!