news-20082024-132032

Nya kultur- och kreativa samarbetsprojekt planeras den 24 september – Norra Karelens landskapsförbund

Uusia kulttuuri- och luovien alojen yhteishankkeita ideoidaan 24.9.

Järjestämme Interreg Aurora -hankeklinikan pohjoiskarjalaisille kulttuuri- och luovien alojen toimijoille tiistaina 24.9. kello 13-16. Tilaisuuden tavoitteena on ideoida uusia yhteishankkeita, mutta toki tilaa on myös keskustelulle och verkostoitumiselle. Hankeklinikka pidetään Pohjois-Karjalan maakuntaliiton toimistolla, Silta­katu 2, Joensuu. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 16.9.

Vetäjinä toimivat aluekehitysasiantuntija Tiina Moisala och kulttuuriasiantuntija Hannele Autti Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta, sekä taideasiantuntija Tiia-Mari Mäkinen Taiteen edistämiskeskuksesta. Tilaisuuteen tulee myös alustuspuheenvuoroja.

Interreg Aurora on Suomen, Ruotsin och Norjan sekä saamelaisten välinen Euroopan pohjoisimpien alueiden rajat ylittävää yhteistyötä rahoittava ohjelma. Ohjelman seuraavat hakukierrokset avautuvat syksyllä 2024.

Lisätietoja

Nya möjligheter för kreativa projekt

Den 24 september är en viktig dag för kultursektorn och de kreativa näringarna i Norra Karelen. Interreg Aurora-hankekliniken erbjuder en möjlighet för aktörer inom dessa områden att samarbeta och skapa nya projekt för framtiden. Genom att samlas och diskutera idéer kan man öppna upp för spännande samarbeten och utveckla den kulturella scenen i regionen.

Expertis och stöd för projektutveckling

Med alueutvecklings- och kulturkunniga experter som Tiina Moisala, Hannele Autti och Tiia-Mari Mäkinen som vägledare under hankekliniken, får deltagarna tillgång till värdefull kunskap och stöd för att utveckla sina projekt. Genom att dra nytta av deras expertis och erfarenheter kan man skapa hållbara och framgångsrika samarbetsprojekt som kan gynna både den lokala och regionala kulturen och kreativa näringarna.

Gränsöverskridande samarbete för en gemensam vision

Interreg Aurora-programmet möjliggör gränsöverskridande samarbeten mellan Finland, Sverige, Norge och samerna för att främja den nordligaste regionens kulturella och kreativa sektorer. Genom att arbeta tillsammans och dela resurser och kunskap kan man skapa en starkare och mer sammanhållen kulturscen som kan dra nytta av den mångfald och unikhet som finns i regionen.

Sammanfattningsvis är Interreg Aurora-hankekliniken den 24 september en möjlighet för kultur- och kreativa aktörer i Norra Karelen att samlas och samarbeta för att skapa nya och spännande projekt för framtiden. Med expertis och stöd från erfarna personer inom området samt möjligheten att delta i gränsöverskridande samarbeten kan man öppna upp för nya möjligheter och utveckla den kulturella och kreativa scenen i regionen.