news-22082024-191046

Unik möjlighet att köpa bostadsbyggplats vid idylliska Valksjön

Nu har du chansen att förvärva din drömplats vid den idylliska Valksjön! Nurmijärvi kommun säljer genom offentlig auktion en obebyggd fastighet, 543-415-3-197, på Linnanrinne. Fastigheten gränsar till Valksjövägen och har en yta på 1,1023 hektar. Området består av skog och marken består av lerjord och berggrund. Delta i auktionen på Huutokauppa.com!

Fastigheten och dess möjligheter

Den till salu stående fastigheten ligger inom Valksjöns områdesgeneralplan. Fastigheten saknar byggnader men är markerad med en byggnadsplats i generalplanen. Innan bygglov kan sökas måste ägaren ansöka om en förhandsbesked från kommunen. Marken är markerad i generalplanen som område för fristående småhus (AO) samt jord- och skogsbruksområde (M).

Enligt generalplanens bestämmelser har byggnadsplatsen en total byggrätt på 400 kvadratmeter. På platsen får en tvåvånings bostadsbyggnad byggas (max 300 kvadratmeter), en sidobyggnad (max 60 kvadratmeter) samt ekonomibyggnader för boendet. Dessutom får arbetslokaler byggas på en plats över 5000 kvadratmeter, under förutsättning att de inte orsakar buller, luftföroreningar, tung trafik eller andra liknande miljöstörningar i samma byggnad eller i separata byggnader på samma gård. Arbetslokalernas totala byggrätt är 200 kvadratmeter. Byggnaderna måste skapa en enhetlig gårdsmiljö och passa in i områdets terräng och vegetation. Mer detaljer om markeringarna finns i generalplanens bestämmelser.

Utforska möjligheten att skapa din drömboende

Fastigheten är belägen på en sluttning och från dess västliga kant erbjuds en vy upp mot berget där byggnadsplatsen enligt generalplanen ligger. En vy söderut längs Valksjövägen leder mot Valksjöns skola. Byggnadsplatsen enligt generalplanen ligger på berget vid sidan om Valksjövägen.

För att utforska fastigheten kan du göra det självständigt. Fastighetens gränser är markerade med band i terrängen. Observera att det inte finns någon officiell anslutning till fastigheten och att Valksjövägen är smal, vilket gör det olämpligt att parkera längs vägen. Du kan parkera din bil på parkeringen vid Valksjöns skola (Valksjövägen 460). Från skolan är det ca 500 meter till fastigheten.

Huutokauppa och villkor för köp

Auktionen pågår från måndagen den 19 augusti kl. 10.00 till den 5 september kl. 14.00, eller tre minuter efter det senaste budet. Den som deltar i auktionen måste bekanta sig med fastigheten innan ett bindande bud läggs. Genom att lämna ett bud godkänner budgivaren fastighetens skick så som det är. Budgivaren har en skyldighet att bekanta sig med den aktuella fastigheten, dokumenten och handlingarna innan budet läggs. Köparen kan inte senare åberopa något som skulle kunnat upptäckas vid en förhandsgranskning.

Köparen åtar sig att betala en handpenning på 5000 euro inom en vecka efter att budtiden har löpt ut. Om köparen avbryter köpet återbetalas inte handpenningen av kommunen. Budgivarna samtycker till att deras kontaktuppgifter kan lämnas ut av Huutokaupat.com till annonsören för att möjliggöra beslut om försäljningen och information om detta.

Avtal och övriga kostnader

Köpet av fastigheten måste göras inom tre månader efter att försäljningsbeslutet har vunnit laga kraft. Hela köpeskillingen måste betalas vid undertecknandet av köpekontraktet. Det slutliga försäljningsbeslutet fattas av Nurmijärvi kommun enligt den då gällande förvaltningsstadgan. Köpare och säljare delar på kostnaden för köpebrevets bekräftelseavgift.

Säljaren förbehåller sig rätten att avvisa alla bud. Köparen ansvarar för fastighetsskatten, som är 3 % av den skuldfria köpeskillingen. Köparen betalar också bekräftelseavgiften för köpebrevet och de kostnader som uppstår vid registrering av ägandet (egendomsavdrag).

Denna unika möjlighet att förvärva en bostadsbyggplats vid den idylliska Valksjön är ett tillfälle som inte bör missas. Ta chansen att skapa ditt drömboende i en naturskön och fridfull miljö. Var med i auktionen på Huutokauppa.com och förverkliga din vision om det perfekta hemmet vid Valksjön.