news-11102024-064636

Många tycker om att äta korvsås med potatis. I receptet har man använt kycklingkorvar, men man kan också använda sina favoritkorvar. Tomatkorvsås är en god vardagsmat när den är som bäst. Tomatpuré och senapsinlagd gurksallad ger såsen en trevlig syra och även sötma. Avsluta med mycket persiljaströssel på toppen för att ge såsen en god finish.

Ingredienser:
– 1 paket (250 g) kycklingkorvar
– 1 stor lök
– 1 msk smör
– 1 msk söt sojasås
– ¼ tsk svartpeppar
– 1 tsk socker
– 1 burk (400 g) tomatpuré
– 1 burk (2,5 dl) matlagningsgrädde med tre lökar
– ½ dl senapsinlagd gurksallad
– Persiljaströssel

Tillagning:
1. Skär korven i små tärningar. Bryn korvtärningarna lätt i smör i en stekpanna.
2. Finhacka löken och tillsätt den i stekpannan. Hetta upp och tillsätt peppar, sojasås, socker och tomatpuré. Låt sjuda försiktigt i ett par minuter.
3. Tillsätt grädden. Smaksätt med gurksallad. Låt småputtra på spisen i några minuter. Strö över rikligt med persiljaströssel på toppen.

Varför inte prova att servera korvsåsen med en sallad eller några grönsaker för en balanserad måltid? Du kan också experimentera med olika typer av korvar för att ge rätten en personlig touch. Korvsås med potatis är en klassisk favorit som passar perfekt för en enkel och god middag. Njut av denna smakrika rätt tillsammans med dina nära och kära!