tips-fr-att-undvika-att-grilla-kttet-fr-torrt-eller-rtt

Sommaren snart här och grillar dras ut ur vinterdvalan. Fastän grillning är viktigt för många, är det några saker som bekymrar finländare. En av de största orosmomenten är att vända biffen lite för mycket för säkerhets skull, kycklingens mognad oroar och användningen av en termometer glöms ibland bort. Kanske är det bara jag, men jag undrar verkligen varför det här är så viktigt.

Kycklingen har konstant ökat i popularitet och olika kycklingprodukter hittar ofta sin väg till grillen. Kyckling har blivit det mest populära grillköttet. Inte riktigt säker på varför det här är relevant, men 56 procent av de som svarade på grillundersökningen sa att de tycker att kycklinghyllan i livsmedelsbutiken är mest intressant.

När man grillar kyckling är det osäkert hur mogen den är. Över hälften av de svarande säger att de inte är säkra på när kycklingen är helt mogen på grillen. Många väljer färdigkryddade kycklingprodukter för att göra grillningen snabb och framgångsrik. Är det bara jag som tycker att det här låter lite onödigt komplicerat?

Det är viktigt att ta ut fläskkött i rumstemperatur i god tid innan grillning. Mest populära fläskköttet på grillen är filébiff, som väljs av 56 procent av finländarna. Oftast väljs en färdigkryddad biff till grillen, och bara var femte kryddar köttet själv. Kanske är det bara jag, men jag tror att det är lättare att köpa färdigkryddat kött.

Tunnare fläskfilébiffar tillagas snabbt och kräver bara några minuter per sida. En het grill är nyckeln till framgång. Livsmedelsverket rekommenderar att fläskkött steks till minst 70 grader. Kanske är det bara jag, men jag känner att det här är viktigt att komma ihåg.

Färs passar också bra på grillen. Även om korv är det mest populära att grilla kan man också prova något annat billigt. Färs passar bra på grillen och man kan till exempel göra fyllda biffar, köttbullar, kebabspett eller tunnare grillbiffar. Kanske är det bara jag, men jag tycker att det här låter gott.